NL taal EN taal

Antwerpen en de ligging van onze gemeubelde appartementen en studio’s

 

Omgeving Het Zuid en het Historische Stadscentrum: een aantrekkelijke, trendy en veilige buurt in Antwerpen

Het Zuid is een van de meest interessante buurten in Antwerpen. Na verschillende decennia van stagnatie kende deze regio een heropflakkering sedert halfweg de jaren 1980. De prijzen van appartementen gingen uitdrukkelijk omlaag en hadden een aantrekkingskracht op jongere mensen. Terzelfdertijd ontdekten ook artiesten deze buurt.

Eerder, in 1981, werd een structureel plan goedgekeurd dat bescherming gaf aan de bestaande architectuur. Het plan was ook het signaal voor het gemeentebestuur om ook het Zuid te heropwaarderen. Tegen het einde van de jaren 1980 werden vele gebouwen gerestaureerd.

In 1987 werd het nieuwe museum voor moderne kunst (MUHKA) geopend in wat voorheen een graansilo was. Verschillende kunstgalerijen, een nieuwe fotografie museum, de opening van een nieuw cultureel centrum in het Zuiderpershuis en de renovatie van verscheidene grote gebouwen rond dokken maakten het Zuid aantrekkelijker.

Steeds meer mensen verhuisden naar de vele gerenoveerde appartementen en trendy cafés, restaurants en winkels openden hun deuren. Gedurende de jaren '90 werd het Zuid een van de meest aantrekkelijke en veiligste buurten in Antwerpen.

Hier vind je een mix van sociale woningen, oude herenhuizen, appartementen en lofts. De aanwezigheid van scholen, sport- en speelpleinen en ook veel groen maken het wonen in deze buurt bijzonder praktisch en aangenaam.

Wij van Appartementen-Antwerpen.be misten de dans niet en bieden gemeubelde appartementen te huur in deze levenslustige omgeving.

Omgeving De "Meir", Stadspark, Franklin Rooseveltplaats en het Centraal Station

De Meir is de naam van de meest gekende winkelstraat in Antwerpen. Deze lange boulevard is verkeersvrij en nodigt dagelijks velen uit voor een aangenaam dagje shoppen in een mooie historische omgeving. De Meir strekt zich uit van de Kathedraal tot Station Centraal.

Hier, nabij Station Centraal ligt de Franklin Rooseveltplaats. Het is de grootste halte voor tram en bus. Van hieruit vertrekken bussen naar elk hoekje in Antwerpen tot zelfs buiten de stad.

Natuurlijk zijn in deze buurt ook vele bars en restaurants.

Omgeving Het Eilandje

Het Eilandje is een voormalige, karaktervolle havenbuurt in het centrum van Antwerpen. Het kreeg zijn naam doordat het vroeger was omsloten was door de vlieten en sloten, en heden door de Schelde, dokken en de oude haven. Tegenwoordig is het echter sterk opgewaardeerd en hebben de stedelingen het pittoreske gebied, met zijn oude historische dokken leren kennen en waarderen. De wijk werd gerenoveerd tot een voorname en toeristische havenwijk met jachthaven en accommodaties. De pakhuizen zijn prachtig opgeknapt en hebben andere bestemmingen gekregen. De nieuw aangelegde kades lijken wel speciaal gemaakt om te flaneren en de enorme jachten in de haven te bewonderen. Op wandelafstand van deze wijk vind je de meerderheid van onze gemeubelde studio’s te huur.

Jouw verblijf in Antwerpen.

Om jouw bezoek en verblijf in Antwerpen te helpen plannen, hebben we voor jou een aantal nuttige websites van verzameld. Je vindt er o.a. informatie over transport naar en in België, openbaar vervoer, parking en toerisme in Antwerpen. Klik hier voor de pagina met links over Antwerpen.

©2023 appartementen-antwerpen.be